TILGANG

Arkitektur er formgivning af de fysiske omgivelser der danner rammen for vores liv og eksistens. Vi færdes hver dag i bygninger, byrum og landskaber, de præger os og vi sætter vores aftryk. Arkitekturen fortæller om vores kultur og de livsvilkår vi er underlagt. Arkitektur handler om basale menneskelige behov såsom at finde ly og beskyttelse, men også om at imødekomme æstetiske og åndelige behov. 

Arkitektur er udspændt mellem himmel og jord og rummer både ånd og materie. Arkitektur må være sanselig, rig på materialitet og samtidigt fyldt med lys og rum. Hvor der kun er ånd bliver arkitekturen kold og steril og hvor der kun er stof bliver bygningerne tunge og livløse.  

Lyset er os givet udefra, men det vi bygger med kommer fra jorden. Byggematerialer må derfor kunne indgå i naturens kredsløb når de er udtjente. Bæredygtighed er for os at prioritere naturlige materialer, robuste løsninger og bygninger opført med lang levetid for øje.

Ethvert sted har noget at sige og forankringen til stedet er væsentlig for den arkitektur vi tegner. Stedets ånd – eller Genius Logi er den særlige atmosfære der er på et givent sted. Nogle steder har en fortættet stemning,  andre steder er mere anonyme og undseelige, men alle steder fortæller noget. Vium Arkitekter søger altid at forstærke de kvaliteter der er på et givent sted og indgå i en dialog med stedet.  

Vi finder inspiration mange steder – men den nordiske tone vækker altid genklang. Den kan høres i Jan Garbareks langstrakte klangflader og den danser i lyset i Hammershøjs værker og trommer på taget af Vor Frue Kirke. Det har noget at gøre med at finde skønheden i det enkle, ærlige og uprætentiøse. 

Luk menu